Februari bij Prometheus

De tijd vliegt, en ook themamaandcommissie “Conducteur Commandeur” heeft niet stilgestaan deze maand! In februari namen de enthousiaste commissieleden het programma over van het bestuur, en organiseerden allerlei activiteiten in het teken van beweging.

Dat begon gelijk goed met een uitje naar trampolinepark Jumpskillz. Daar hebben we ons van onze sportiefste kant laten zien door hier een paar uur rond te springen en te klimmen, en we hebben ons zelf aan een potje trampolinetrefbal gewaagd.

Het maandelijkse Eten-bij-een-Prometheaan op één plek vond de commissie wat te statisch, dus dat werd vervangen door een ‘running dinner’; drie groepjes Prometheanen liepen of fietsten tussen elke gang door naar de volgende kok, met bijvoorbeeld een voorgerecht bij Lisette, een hoofdgerecht bij Lianne en een nagerecht bij Floris. Dat is natuurlijk ook een manier om die calorieën meteen weer kwijt te raken!

Ook de gilden hadden door dat eten en bewegen hand in hand kunnen gaan. Het Chocoladegilde organiseerde een uitgebreide ‘high choc’, waar iedereen zelf hun favoriete chocoladesnacks mee kon nemen. Er was genoeg te kiezen: chocoladedonuts, zelfgebakken chocoladekoekjes, chocolademelk en nog veel meer. Het Vreemde Kwak in ’t Wak-gilde pakte het anders aan met een hele dag ‘omgekeerd’ eten: de gildeleden konden bij verschillende Prometheanen terecht voor maaltijden gedurende de dag, van een veganistische kapsalon om 6 uur ’s ochtends tot een ontbijtje om 9 uur ’s avonds.

Het weekend daarna gingen we naar de siroopwafelfabriek in Gouda; we kregen daar een rondleiding door de fabriek en hebben verschillende soorten siroop geproefd om de ‘echte’ te vinden. En natuurlijk hebben we wat stroopwafels gegeten! (Of zijn het nou toch siroopwafels?) Achteraf hebben we een bezoekje gebracht aan het Stedelijk Museum Gouda.

Maar liefde gaat niet altijd door de maag. Daarom zetten Marit, Eva en Louise ‘Prometheus in Love’ op: iedereen kon een bericht insturen dat op Valentijnsdag anoniem bij een Prometheaan bezorgd zou worden. Het was een groot succes: ze hebben maar liefst 80 kaarten rondgebracht, waarvoor ze 23 kilometer hebben moeten fietsen om alle uithoekjes van Leiden te bereiken.

De maand werd afgerond met een feest op vrijdag, opnieuw in thema: de fitsa! In onze sportiefste outfits hebben we tot laat in de avond gedanst. Maar februari bleek nog een extra schrikkeldag te hebben. Die werd goed benut door de volgende dag om 10 uur ’s ochtends te gaan ochtendfitnessen. Tot iedereens verbazing zijn mensen daar zelfs nog hun bed voor uit gerold!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.